2010-02-17

Museivärdar

Museivärdar

Stiftelsen Skansen

Publicerad: 2010-02-16, Annons-ID: 1646205

Stockholm (Kommuninformation), 5 platser
Sista ansökningsdag: 2010-02-28


Skansen är Sveriges mest kända turistattraktion med omkring 1.35 miljoner svenska och utländska gäster årligen. Skansen är världens äldsta friluftsmuseum med hus och gårdar från hela landet, tamdjur och vilda nordiska djur, trädgårdar och en stor park. Skansen är platsen för nationella högtidsdagar, konserter, marknader, temadagar och andra publika evenemang. Vi har öppet alla dagar utom julafton. Skansens vision är att vara ett friluftsmuseum i världsklass, lustfyllt och tillgängligt för alla. På Skansen står gästen i centrum.

Skansen söker museivärdar till de kulturhistoriska miljöerna inför högsäsongen 2010,

Skansens gäster ska alltid mötas av ett utbud med hög kvalitet och ett gott mottagande. Efter ett besök ska våra gäster vilja rekommendera ett besök till andra samt själva vilja komma tillbaka. Alla Skansenmedarbetare ska sätta gästen i centrum och aktivt bidra till nöjda gäster.

I varje öppen kulturhistorisk miljö på Skansen arbetar museivärdar. Varje sommar bedrivs pedagogisk förmedling i cirka 30 miljöer. Museivärdens uppgift är att sätta in hus och gårdar i deras historiska sammanhang och att på ett pedagogiskt sätt förmedla kunskap till våra gäster. Museivärden har tillsyn och uppsikt över museiföremål och inredning i den miljö där hon eller han arbetar och har även till uppgift att informera gästerna om Skansens utbud i sin helhet.

Önskade kvalifikationer:

Eftergymnasial utbildning och arbetslivserfarenhet.

Goda kunskaper i de kulturhistoriska ämnena, gärna på högskolenivå.

Goda språkkunskaper. Förutom engelska är det en fördel att kunna kommunicera på franska, tyska, italienska, ryska, spanska, arabiska, finska, japanska eller kinesiska.

Vi värdesätter att du har pedagogisk erfarenhet, gärna från verksamhet riktad till barn. För att levandegöra människans livsvillkor förr och nu arbetar vi med skilda förmedlingsformer som t.ex. berättarteknik, rollspel och ”pröva på”. Vi ser positivt på att du har erfarenhet inom dessa metoder samt färdigheter i hantverk, slöjd och musik eller andra områden.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du ska vara utåtriktad, lyhörd, tycka om att möta människor och ha hög servicekänsla. Det är viktigt att aktivt kunna bemöta Skansens gäster. Ansvarskänsla, förmåga att arbeta självständigt, punktlighet och god samarbetsförmåga erfordras.

Sommarsäsongen varar från första juni till sista augusti, men viss extrapersonal behövs också i maj och september. Vi vill att du ska arbeta en längre sammanhängande period, minst sex veckor. Arbetstiden är schemalagd med helger och i vissa miljöer även kvällar. Tjänstgöringsgraden är deltid mellan 50-85%. Skansen strävar efter mångfald och en jämn könsfördelning

Sök tjänsten genom att gå in på Skansens hemsida, www.skansen.se, och klicka på "Lediga tjänster" i högermarginalen. Välj sedan den tjänst du är intresserad av och följ instruktionerna.
Ansökningar via mejl eller vanlig post behandlas inte.
Varaktighet/Arbetstid
Visstidsanställning 3 - 6 månader

Deltid


Lön
Fast lön

Timlön enligt lokalt kollektivavtal

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2010-02-28

Ange referens: 64519

Arbetsgivare
Stiftelsen Skansen


Alla jobb hos denna arbetsgivare

Postadress
Stiftelsen Skansen
Box 27807
11593 STOCKHOLM


Besöksadress
Djurgårdsslätten 49-51


Telefon och internet
Tel: 08-442 8009 08-442 8009

E-post: birgitta.jansson@skansen.se

Hemsida (öppnas i nytt fönster)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...