2010-02-17

Museivärdar till Samevistet

Museivärdar till Samevistet
Stiftelsen Skansen

Publicerad: 2010-02-15, Annons-ID: 1645934

Stockholm (Kommuninformation), 1 plats
Sista ansökningsdag: 2010-02-28


Skansen är Sveriges mest kända turistattraktion med omkring 1.35 miljoner svenska och utländska gäster årligen. Skansen är världens äldsta friluftsmuseum med hus och gårdar från hela landet, tamdjur och vilda nordiska djur, trädgårdar och en stor park. Skansen är platsen för nationella högtidsdagar, konserter, marknader, temadagar och andra publika evenemang. Vi har öppet alla dagar utom julafton. Skansens vision är att vara ett friluftsmuseum i världsklass, lustfyllt och tillgängligt för alla. På Skansen står gästen i centrum.

Skansen söker museivärdar till samevistet inför sommaren 2010.

Skansens gäster ska alltid mötas av ett utbud med hög kvalitet och ett gott mottagande. Efter ett besök ska våra gäster vilja rekommendera ett besök till andra samt själva vilja komma tillbaka. Alla Skansenmedarbetare ska sätta gästen i centrum och aktivt bidra till nöjda gäster.

Samisk kultur har alltid varit representerad på Skansen. Det nuvarande vistet invigdes 2006 och har uppförts i nära samarbete med samer och olika samiska organisationer. Vistet består av ett flertal byggnader från sydsamiskt område. Till vistet hör även ett renhägn samt en informationsplats med betoning på modernt samiskt liv.

I varje öppen kulturhistorisk miljö på Skansen arbetar museivärdar. Museivärdens uppgift är att sätta in miljön i sitt historiska sammanhang och att på ett pedagogiskt sätt förmedla kunskap till våra gäster. Museivärden har tillsyn och uppsikt över museiföremål och inredning i den miljö där hon eller han arbetar och har även till uppgift att informera gästerna om Skansens utbud i sin helhet.

Önskade kvalifikationer

Du ska, förutom nedanstående kvalifikationer, ha intresse för och god kännedom om samernas historia och om modernt samiskt liv.

Eftergymnasial utbildning och arbetslivserfarenhet.

Goda kunskaper i de kulturhistoriska ämnena, gärna på högskolenivå.

Språkkunskaper i samiska är meriterande. Dessutom bör du behärska engelska mycket väl. Det är också en fördel att kunna kommunicera på franska, tyska, italienska, ryska, spanska, arabiska, finska, japanska eller kinesiska.

Vi värdesätter att du har pedagogisk erfarenhet, gärna från verksamhet riktad till barn. För att levandegöra människans livsvillkor förr och nu arbetar vi med skilda förmedlingsformer som t.ex. berättarteknik, rollspel och ”pröva på” . Vi ser positivt på att du erfarenhet inom dessa metoder samt färdigheter i hantverk, slöjd och musik eller andra områden.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du ska vara utåtriktad, lyhörd, tycka om att möta människor och ha hög servicekänsla. Det är viktigt att aktivt kunna bemöta Skansens gäster. Ansvarskänsla, förmåga att arbeta självständigt, punktlighet och god samarbetsförmåga erfordras

Samevistet är 2010 öppet från juni till augusti. Vi vill att du ska arbeta en längre sammanhängande period, minst sex veckor. Arbetstiden är schemalagd med helger. Skansen strävar efter mångfald och jämn könsfördelning.

Du är välkommen att skicka in en ansökan med personligt brev och meritförteckning senast 28 februari 2010.

Vi som arbetar med anställningsförfarandet 2010 är:

Anna-Vera Nylund, museilärare, tfn 08-442 81 84 08-442 81 84, E-post: anna-vera.nylund@skansen.se

Ulrika Larsson, personal- och museiassistent, tfn 08-442 80 82 08-442 80 82, E-post: ulrika.larsson@skansen.se

Sista ansökningsdatum 28/2.
Sök tjänsten genom att gå in på Skansens hemsida, www.skansen.se och klicka på "Lediga tjänster " i högermarginalen och följ instruktionerna.
Ansökningar via mejl eller post behandlas inte.
Varaktighet/Arbetstid
Visstidsanställning 3 - 6 månader

Deltid


Lön
Fast lön

Timlön enligt lokalt kollektivavtal

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2010-02-28


Ange referens: 64468


Kontaktpersoner
Birgitta Jansson, Sekreterare, 08-442 80 89 08-442 80 89 (arb), personalsekr@skansen.se

Arbetsgivare
Stiftelsen Skansen


Alla jobb hos denna arbetsgivare

Postadress
Stiftelsen Skansen
Box 27807
11593 STOCKHOLM


Besöksadress
Djurgårdsslätten 49-51

Telefon och internet
Tel: 08-442 8009 08-442 8009

E-post: birgitta.jansson@skansen.se

Hemsida (öppnas i nytt fönster)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...