2010-10-03

Вакансии в Швеции 4.10.2010

Ну вот и пришёл тот день, когда я печатаю объявления о вакансиях в последний раз. В конце поста я расскажу вам как жить и действовать дальше. Уже без меня. А пока читайте и радуйтесь готовым.

Key Account Manager

Iggesund Paperboard
Gävleborgs län
Publicerad: 1 Oktober 2010

Iggesund Paperboard är den tredje största tillverkaren av färskfiberkartong i Europa, där marknadsandelen uppgår till ca 20 procent. Iggesund Paperboard har en ledande marknadsposition inom solidkartong i Europa, och är även en betydande leverantör av falskartong.

Försäljningen är inriktad mot produktsegmenten förpackningskartong med tobakskartong som ett viktigt delsegment, och grafisk kartong. Kunderna utgörs främst av konverterare som tillverkar förpackningar samt grossister och tryckerier som köper kartong till grafiska användningsområden. Tobakskartong är det största delsegmentet inom förpackningskartong. Marknaden karaktäriseras av ett fåtal stora internationella kunder med mycket höga kvalitets- och servicekrav.

Vi behöver med anledning av kommande pensionsavgångar förstärka vår säljorganisation. Till vårt huvudkontor i Iggesund söker vi därför en Key Account Manager med totalansvar för en av våra nyckelkunder inom segmentet tobak. Du kommer att ingå i ett team bestående av sju personer och rapporterar till affärsområdet Iggesund Paperboards Business Director Tobacco ROW. Vi erbjuder ett dynamiskt arbete med stort ansvar och mycket varierande arbetsuppgifter. Antalet resdagar per år inom Europa och övriga delar av världen är många.

De flesta som arbetar i säljorganisationen är män och vi ser gärna en jämnare könsfördelning.

Du kommer i första hand att arbeta inom segmentet tobak, och i nära samarbete med övriga i säljorganisationen, ha totalansvaret för en av våra nyckelkunder. I dina arbetsuppgifter ingår också marknadsbevakning, kontinuerlig uppföljning av försäljningsbudget, att säkerställa leveranser samt att återkoppla till Iggesund Paperboards enheter. Du kommer även att ansvara för vår massaförsäljning.

Vi söker dig som har några års yrkeserfarenhet, gärna av industriella kunder. Högskoleutbildning samt engelska flytande i tal och skrift är ett krav. Kunskaper i tyska och ryska är meriterande.

Du har god samarbetsförmåga och kan skapa och säkerställa långsiktiga affärsrelationer. Ditt arbetssätt är strukturerat, resultatorienterat och effektivt, och du är tydlig i ditt kommunicerande. Nytänkande, noggrannhet och ansvarskänsla är en självklarhet för dig och du har förmåga att arbeta i en internationell miljö med olika kulturer. Vid urvalet kommer avgörande vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Sista ansökningsdag är den 19 september 2010

Läs mer på www.holmen.com www.iggesund.com

Iggesund Paperboard är Europas ledande tillverkare av högklassig kartong med varumärkena Invercote och Incada. Produkterna används till förpackningar för bland annat livsmedel, kosmetika, tobak och konfektyr samt för grafiska ändamål. Storbritannien, Tyskland och Frankrike är huvudmarknader. Kartongbruken finns i Iggesund och Workington, England, och den totala produktionskapaciteten är 590 000 ton/år. Omsättningen uppgick till 5 miljarder kronor 2009 och antalet anställda var cirka 1 700. Iggesund Paperboard med huvudkontor i Iggesund är ett affärsområde i Holmenkoncernen. Holmen tillverkar även tryckpapper och trävaror. Koncernen äger också skogs- och krafttillgångar. Holmens omsättning var 18 miljarder kronor 2009 och antalet anställda är cirka 4 300. Aktien är noterad på OMX Nordiska Börs Stockholm, Large Cap.

Ange i din ansökan att du sökt tjänsten via NyTeknik Jobb.

/Mark your application with NyTeknik Jobb
..................................................................

Senior Operations Manager


East Capital

Stockholm, Stockholms län

Publicerad: 1 Oktober 2010

East Capital är en ledande, oberoende kapitalförvaltare som specialiserar sig på finansmarknaderna i Östeuropa. Investeringsstrategin baseras på ingående kunskap om marknaden, djupgående analyser och täta företagsbesök av våra investeringsteam. East Capital investerar i både noterade och onoterade bolag inom East Capital Universe som omfattar 30 länder och mer än 400 miljoner personer. Bolaget grundades 1997 och har huvudkontor i Stockholm samt kontor i Hong Kong, Kiev, Moskva, Oslo, Paris, Shanghai och Wien.

Vår vision handlar om att frigöra den potential som finns inom East Capital Universe genom fyra dimensioner - det kapital vi investerar, de bolag vi investerar i, hela regionen och våra medarbetare.

As a Senior Operations Manager you will work with our Business Technologies department responsible for efficient setup of middle and back office operations of East Capital products.

Work tasks include:
• Manage or be part of project team of product/mandate setup or business process setup/re-engineering initiatives if required

• Work with external third parties to assess strategic level partnerships and outsourcing opportunities

• Create and maintain relationship with both internal and external service providers

• Perform qualitative and quantitative research evaluating efficiency of the operations associated with the product or mandate

• Gather and analyze information about external and internal service providers, legal and technical setups of the investment products

• Gather and analyze market statistics, assess efficiency of the service providers associated with the product, benchmarking of product/mandate operations and vendors from operational and legal perspective

Knowledge criteria:

• Academic background preferably with a Bachelor's degree in business or technical field

• At least 3 years back office experience (preferably in business process setup or re-engineering) from Investment Banking.

• Project management skills

• Excellent communication and negotiation skills

• Knowledge about the structure of financial markets in Eastern European countries needed

• Experience in developing relationships with business partners

• Fluent in English and Swedish, both spoken and written. Russian or other Eastern European language skills are looked upon favorably

To be successful in this role we believe that you have a deep knowledge about the setup (legal, technical, organizational) of asset management products. You are dynamic, development oriented and able to manage external and internal resources within a project environment.

As a person you are also organized, structured and flexible.

We wish to fill the position as soon as possible and interviews will be held on going. If you have any questions please contact HR consultant Ann-Sofie Lundmark at ann-sofie.lundmark@eastcapital.com . Last day for applying is October 20th.
......................................................................

Skeppningsassistent sökes till en av våra kunder!


Proffice

Sundsvall, Västernorrlands län

Publicerad: 1 Oktober 2010

Proffice konsulter är specialister. Det är det som har gjort att Proffice är ett av Sveriges största och äldsta bemanningsföretag. Som Profficekonsult har du en trygg anställning med kollektivavtal i ett auktoriserat bemanningsföretag. Du får möjlighet att skaffa dig erfarenhet från olika branscher och företag.

Våra uppdragsgivare ställer höga krav på oss och vi ställer höga krav på våra konsulter. Eftersom du har din dagliga arbetsplats ute hos våra kunder måste du vara skicklig på det du gör, flexibel, självgående och social. Du gillar att ständigt stå inför nya utmaningar och möjligheter. Har du vad som krävs, kan du se fram emot ett stimulerande arbete och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort.

Skapa och uppdatera logistik- och skeppningsspecar för leverans- och försäljningsprojekt.

Support med övrig skeppningsdokumentation

Vi söker dig som har erfarenhet inom skeppningsområdet och logistik.

Du är noggrann och är strukturerad i ditt arbetssätt. Du har mycket goda kunskaper i excel och erfarenhet av stora projekt. Goda kunskaper i engelska språket, meriterande är om du även behärskar det ryska språket.

Uppdraget kommer att påbörjas omgående. Skicka in din ansökan idag via www.proffice.se, urval och intervjuer kommer att ske löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag!
.............................................................................

HR-handläggare


Forum Syd
Stockholm, Stockholms län

Publicerad: 1 Oktober 2010

Forum Syd söker en HR-handläggare till kansliet i Stockholm. Tjänsten är på heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Som HR-handläggare kommer du att ingå i ett HR-team och arbetar nära den andra HR handläggaren och HR-chefen.

Som HR-handläggare kommer du självständigt att arbeta både strategiskt och operativt med ett antal HR-områden. Du kommer också att sköta löpande HR-administration. Forum Syd befinner sig i en förändringsfas och att stötta den pågående organisationsförändringen är en viktig uppgift för HR. Andra utvecklingsområden som står för dörren är: kompetensförsörjning, hälsa och att arbeta med medarbetarskap, ledarskap och värderingsfrågor. Rollen innebär att fungera som ett professionellt stöd till organisationens chefer i HR-relaterade frågor, att tillämpa ett konsultativt förhållningssätt, vara arbetsgivarrepresentant och att samverka med fackliga organisationer.

Kvalifikationskrav

Högskole-/universitetsutbildning inom Human Resources

Utbildning inom arbetsrätt

Erfarenhet av kvalificerat HR arbete, där arbetsrätt och fackliga förhandlingar ingått

Behärska svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande är

Folkrörelseerfarenhet

Internationell erfarenhet

Kunskaper i spanska eller ryska

Erfarenheter från idéburen verksamhet

Vi ser att du är utvecklingsinriktad och är van att arbeta självständigt i en dynamisk miljö. Det är viktigt att du som person är lyhörd, har personlig integritet och har förmåga att skapa förtroende.

Självklart delar du Forum Syds värderingar, har intresse av folkrörelsebistånd och globala utvecklingsfrågor. Forum Syd välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsförmåga, eller etnisk och religiös tillhörighet.

Din ansökan, personligt brev med CV, skickas till jobb_systempersonal@forumsyd.org senast den 20 oktober 2010. Märk din ansökan "HR-handläggare-ht10".

För mer information om tjänsten kontakta:

Chef Enheten för HR och System, Marie-Louise Schüssler 08-506 370 68
Fackliga kontaktpersoner är:

För Unionen: Karin Wernberg, 08-506 371 25
För SACO: Eva Närvä, 08-506 371 85 eva.narva@forumsyd.org

För SAC: Keiko Nagano, 08-506 371 23
 ...........................................................................

Rysk tolk sökes omgående!


Komet

Göteborg, Västra Götalands län

Publicerad: 30 September 2010

Uppdragsbeskrivning

För kunds räkning söker Komet en översättare/tolk från svenska till ryska och omvänt. Kunden är ett av Skandinaviens ledande företag inom elektrisk golvvärme och närliggande produkter. Det är ett kunskapsföretag och inriktar sig på att utveckla och sälja användarvänliga produkter för både proffs- och konsumentmarknaden.

Som översättare/tolk kommer arbetet att innebära att tolka från ryska till svenska och från svenska till ryska åt ryska representanter på företaget.

Är du den vi söker?

Det krävs att din ryska håller en hög nivå i såväl tal som skrift. Vidare är du social och anpassar dig lätt till olika situationer och förhållanden.

Information om uppdraget:

Start: 2010-09-24

Omfattning: en dag, 24/9, 8 timmar

Lön: 110 kr/timme

Typ av anställning: Deltid

Ort: Göteborg

Typ av jobb: Språk

Antal platser: 1

Typ av anställning: Deltid

Ort: Göteborg

Typ av jobb: Språk

Antal platser: 1
......................................................................

Språkkunniga turistinformatörer till Stockholms stad


Student Consulting

Stockholm, Stockholms län

Publicerad: 29 September 2010

Är du en student på jakt efter ett socialt och spännande extrajobb? Har du ett brinnande intresse för Stockholms stad och därtill goda kunskaper inom något eller några av språken finska, italienska, tyska och/eller ryska? Då har vi drömjobbet för dig! Just nu söker vi drivna, positiva och serviceinriktade turistinformatörer till Stockholm Visitors Board.

Som turistinformatör bemannar du Stockholm Tourist Center norra Europas modernaste turistbyrå. Här marknadsför du staden och hjälper svenska och utländska turister med allmän turistinformation, sightseeing, utflykter, bokning av hotell och vandrarhem samt med köp av Stockholmskort och evenemangsbiljetter. Turistbyrån har öppet alla dagar på året utom julafton, juldagen och nyårsdagen. Frågor besvaras över disk, telefon och via e-mail. Du hanterar flera olika affärssystem samt olika sökfunktioner i såväl det egna intranätet som på Internet. Du och dina kollegor utgör en viktig resurs och kompletterar ordinarie personal vid arbetstoppar och sjukdomar.

Tjänstens omfattning är deltid, ca 1 dag/person och vecka ibland mer, framför allt under lov. Arbetstiderna varierar och även helgjobb kommer att bli aktuellt. Din arbetsplats ligger mittemot Stockholm central. Tillsättning senast 1 oktober!

Vi söker dig som är student och brinner för allt vad Stockholm har att erbjuda! Du är mycket serviceinriktad och trivs i mötet med människor. Utöver din sociala förmåga vill vi att du, förutom svenska och engelska, behärskar något av språken finska, italienska, tyska eller ryska gärna flera! Andra egenskaper du kan ha nytta av är ett glatt humör, stresstålighet och nyfikenhet. Du är datorvan, lättlärd, frågvis och flexibel. Du bör vara inställd på att arbeta 1-2 dagar/v, dock med ett schema som delvis går att anpassa. Schema läggs normalt ca 2 veckor i förväg.

Stämmer ovanstående beskrivning väl in på dig och dina förväntningar på ett roligt extrajobb? Sök då tjänsten redan idag vi träffar kandidater löpande och processen kan avslutas i förtid. Ansöker gör du enkelt genom att ladda upp CV/brev tillsammans med men motivering till varför du är rätt person för tjänsten!

StudentConsulting är Sveriges snabbast växande företag 2008 och 2009. Vi är specialiserade på rekrytering och bemanning av studenter, akademiker och unga i karriären och du finner oss över hela Sverige, Norge och Danmark. Vi är idag ett av de 10 största bemannings och rekryteringsföretagen i Sverige. Läs mer om oss på www.studentconsulting.se
...................................................................

Modersmålslärare


Arvika kommun

Publicerad: 29 September 2010

Arbetsuppgifter

Du ska utanför ordinarie skoltid undervisa i elevers modersmål. Modermål som är aktuella att undervisa är bosniska, nederländska, spanska, tyska, persiska och ryska. Omfattningen är ca 2 timmar per vecka.

Kvalifikationer

Vi ser helst att du är utbildad lärare men andra utbildningar och erfarenheter kan också godkännas.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, tillträde: 2010-10-15 Tillträde kan ske efter överenskommelse, upphör: 2011-06-15

Lön: Timlön
Arbetstider: Dagtid.

Ansökan
Via Internet

Arbetsgivarens referensnr: A139904

Kontaktpersoner
Lärarförbundet
Tel: 0570-817 40

LR
Katarina Pontelius, Samordnare
Tel: 0570 - 827 34

Företag
Arvika kommun, Lärande och stöd
........................................................................

Försäljningsingenjör/ produktspecialist


Atlas Copco
Uppsala, Uppsala län

Publicerad: 28 September 2010

Atlas Copco Compressor AB söker en försäljningsingenjör/produktspecialist för försäljning av portabla kompressorer, generatorer och pumpar i Norra Sverige. Våra kunder är till största delen entreprenadföretag, uthyrningsföretag, brunnsborrare, gruvindustri, industri mm.

Arbetet är uppdelat i två delar, dels som försäljningsingenjör med ansvar för Norra Sverige. Dels som produktspecialist inriktat på generatorer och ansvarsområdet för detta är Skandinavien. Som försäljningsingenjör arbetar du självständigt och ansvarar för det slutliga affärsresultatet i form av omsättning och lönsamhet i ditt distrikt. Arbetet kräver en stark drivkraft att vilja utveckla och långsiktigt stärka relationerna med våra kunder. Arbetet som produktspecialist för generatorer sker tillsammans med våra försäljningsingenjörer i hela Skandinavien. Du ansvarar tillsammans med dem för att budgeten för generatorer uppnås. Du arbetar genom beräkningar och analyser tillsammans med försäljningsingenjören fram den bästa tekniska lösningen för kunden. Där blir du länken mellan vår fabrik och våra försäljningsingenjörer och kunder. Du ansvarar för att marknadsföra ”dina” produkter både internt och externt. Du håller alla uppdaterade med den senaste informationen angående produktutveckling, säljargument, konkurrentjämförelser, priser mm.

Erfarenhet:

Du har tidigare arbetet med försäljning mot industrin, gärna inom närliggande produktområde.

Erfarenhet av att arbeta med en försäljningsplan, ekonomiska kalkyler, samt förhandlingsvana är ett krav.

Goda kunskaper i MS Office och gärna Lotus Notes.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Meriterade om du även kan norska, danska eller ryska.

Utbildningskrav:

Teknisk utbildning (med el inriktning) lägst gymnasie- eller högskoleingenjör eller motsvarande erfarenhet förvärvad genom praktiskt arbete.

Personlighet:

Du är professionell och affärsinriktad och har stor personlig drivkraft, samt ett strukturerat arbetssätt.

Övrigt:

Sista ansökningsdag är måndagen den 4 oktober.

Lokalisering:

Försäljningsingenjören utgår från hemmet, ditt distrikt är Norra Sverige. Vi ser helst att du bor någonstans mellan Stockholm och Gävle. Tjänsten innebär ett flertal resdagar per år.

Företagspresentation:

Atlas Copco Compressor AB ingår i den Skandinaviska Regionen och är det svenska försäljningsbolaget för tryckluftslösningar till kunder inom bl.a. pappers- och massa industri, verkstadsindustri, livsmedelstillverkning, läkemedelsindustri och sjukvård. Vi tillhandahåller kompletta lösningar där vi förser kunden med effektivt utnyttjande av sin tryckluftanläggning. Från första affärskontakt till färdig anläggning finns vi där för kunden med leverans av vårt kunnande inom såväl maskinutrustning som serviceprodukter. Atlas Copco Compressor är med sitt breda program av kvalitetsprodukter med hög tekniknivå, marknadsledande i Sverige och stora delar av övriga världen.

Atlas Copco Customer Centres inom Compressor Technique i Sverige (inkl Lettland och Litauen), Norge och Danmark, bildar den Skandinaviska Regionen med huvudsäte i Stockholm.
........................................................................
Tolkar/tolkaspiranter till Norra Sverige


Språkservice Sverige Ab
Malmö, Skåne län
Publicerad: 28 September 2010

Språkservice Sverige AB är en av landets största tolk- och översättningsbyråer som förmedlar tolktjänster till kunder i hela landet. Företaget är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2000 och har sitt huvudkontor i Malmö med filial i Stockholm.

Fr o m den 15 oktober är Språkservice ensamleverantör av tolktjänster för Norrbotten Läns Landsting vilket ökar de aktiva tolkarnas möjligheter till flera uppdrag genom att arbeta för oss.

Språkservice har dessutom avtal med Rikspolisstyrelsen om förmedling av tolktjänster till alla statliga institutioner bl a Migrationsverket och har behov av kompetenta tolkar för tolkning på plats och via telefon.

Vi söker nu verksamma tolkar och tolkaspiranter i första hand i arabiska, persiska, ryska, dari, azerbadjanska, turkiska, finska, spanska, somaliska och tigrinja men även andra språk kan vara av intresse för att stärka vår tolkkår i Norrbotten.

Kraven för att arbeta som tolk är att man antingen är auktoriserad tolk genom Kammarkollegiet eller har genomgått grundläggande tolkutbildning. Gymnasiekompetens är ett minimikrav.

Du som har goda språkkunskaper och övriga förutsättningar till yrket men inte har genomgått tolkutbildning kommer att bli hänvisad till sådan utbildning vid t ex folkhögskola eller studieförbund. Språkservice kommer att anordna tolkutbildning på plats eller i närområdet genom samarbete med t ex Härnösands folkhögskola för nya tolkar med behov av denna.

Är du redan utbildad/verksam tolk och är intresserad av att arbeta för våra kunder genom oss eller tillhör gruppen ovan kan du skriva ut en intresseanmälan från vår hemsida: www.sprakservice.se och posta den till oss efter att du har fyllt i den. Vi kommer att besvara alla ansökan.

Du hittar ytterligare information om företaget på vår hemsida.

Välkommen med din skriftliga ansökan märkt Norrbotten2010!

Arbetstid/Varaktighet

Timanställning (frilans)

Lön

Fast timlön enligt avtal med olika avtalsparter

Arbetsgivare

Språkservice AB

Box 17007

20010 Malmö

Tel: 0770-457 458

Fax: 040-286201

Mer information på http://www.sprakservice.se
......................................................................

Marketing analyst


Innoventum Ab

Kalmar, Kalmar län

Publicerad: 28 September 2010

Beskrivning av arbetsuppgiften/Description of the job

Marketing Analyst is responsible for providing information and insights regarding customers, markets, competitors, and campaign effectiveness, to measure performance and support business decisions. Planning and managing various research projects, working closely with senior management to interpret findings, providing ROI analysis of all marketing campaigns and sales activities, working with product management to identify new market opportunities, and completing concept-testing for new products are some of the key responsibilities of Marketing Analyst. Main-markets to analyze include Scandinavia, the Baltic States, Russia and selected former Soviet Union States. Minimum language skills required are: Russian, English and a basic understanding of Swedish.
........................................................................

Tolkar/tolkaspiranter till Norra Sverige


Språkservice AB

Boden, Norrbottens län

Publicerad: 28 September 2010

Språkservice Sverige AB är en av landets största tolk- och översättningsbyråer som förmedlar tolktjänster till kunder i hela landet. Företaget är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2000 och har sitt huvudkontor i Malmö med filial i Stockholm.

Fr o m den 15 oktober är Språkservice ensamleverantör av tolktjänster för Norrbotten Läns Landsting vilket ökar de aktiva tolkarnas möjligheter till flera uppdrag genom att arbeta för oss.

Språkservice har dessutom avtal med Rikspolisstyrelsen om förmedling av tolktjänster till alla statliga institutioner bl a Migrationsverket och har behov av kompetenta tolkar för tolkning på plats och via telefon.

Vi söker nu verksamma tolkar och tolkaspiranter i första hand i arabiska, persiska, ryska, dari, azerbadjanska, turkiska, finska, spanska, somaliska och tigrinja men även andra språk kan vara av intresse för att stärka vår tolkkår i Norrbotten.

Kraven för att arbeta som tolk är att man antingen är auktoriserad tolk genom Kammarkollegiet eller har genomgått grundläggande tolkutbildning. Gymnasiekompetens är ett minimikrav.

Du som har goda språkkunskaper och övriga förutsättningar till yrket men inte har genomgått tolkutbildning kommer att bli hänvisad till sådan utbildning vid t ex folkhögskola eller studieförbund. Språkservice kommer att anordna tolkutbildning på plats eller i närområdet genom samarbete med t ex Härnösands folkhögskola för nya tolkar med behov av denna.

Är du redan utbildad/verksam tolk och är intresserad av att arbeta för våra kunder genom oss eller tillhör gruppen ovan kan du skriva ut en intresseanmälan från vår hemsida: www.sprakservice.se och posta den till oss efter att du har fyllt i den. Vi kommer att besvara alla ansökan.

Du hittar ytterligare information om företaget på vår hemsida.

Välkommen med din skriftliga ansökan märkt Norrbotten2010!
...........................................................................

Driven ekonomiassistent/receptionist på deltid


Manpower

Publicerad: 27 September 2010

Arbetsbeskrivning

Du agerar som företagets ansikte utåt i receptionen. Du kommer att ha kontakt med människor både inom och utanför organisationen. Du sköter inkommande samtal, tar emot besök, hantera post, håller ordning på kafferum, beställer kontorsmaterial, m.m. I tjänsten ingår även administrativt arbete till övriga på kontoret samt leverantörsreskontra. För rätt person finns stora möjligheter att få arbeta med mer ekonomiuppgifter.

Vem är du?

Du har ett brinnande intresse för att ge service, är utåtriktad och gillar att anta nya utmaningar. Som person är du trygg, lojal och noggrann. Vidare är du en van datoranvändare och behärskar Officepaketet obehindrat. Det är meriterande om du arbetat i Jevees. Vidare behärskar du engelska och svenska mycket väl i både tal och skrift. Det är meriterande om du har kunskaper i ytterligare något språk och då främst ryska och franska men inget krav. Någon slags ekonomisk utbildning är ett krav.

Manpower eftersträvar mångfald

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Kontaktperson

Varmt välkommen med din ansökan via länken nedan. Har du frågor kan du kontakta Anna-Karin Holmer, konsultchef, på telefon 08-736 2988 alternativt anna-karin.holmer@manpower.se
.........................................................................

Städare/Lokalvårdare sökes


Plotnikova Evgeniya, Superstädning
Publicerad: 27 September 2010

Vi söker två städare för varierande arbetsuppgifter, främst för flyttstädning och storstädning med god anpassningsförmåga och läraktighet.

Bra kunskaper i svenska, engelska och ryska är ett plus.
...................................................................

ARBETSPLATSLEDARE

KL Care AB
Salem, Stockholms län
Publicerad: 23 September 2010

Arbetsplatsledare. Beskrivning av arbetsuppgifter: att övervaka byggnads projektet samt att fungera som länk mellan beställare och utförare. OBS! att det är oregelbundna arbetstider, även helgtjänstgöring kan förekomma. 60% deltid.

Kvalifikationer: Goda kunskaper i språk, engelska, svenska, farsi samt azerbadjanska. det viktigaste är att personen kan förstå dessa språk, det är inget krav att kunna dessa språk flytande. Önskvärt är även att behärska eller förstå ryska.

Arbetsplatsen ligger i Sollentuna.
................................................................................

Tomteland söker Café- & Restaurangansvarig


Tomteland
Mora, Dalarnas län

Publicerad: 21 September 2010
Tomteland söker Café- och restaurangansvarig

Vill du jobba i ett sagoland i vinter?

Tomteland är beläget i hjärtat av Dalarna en bit utanför Mora och är en av Dalarnas största turistanläggningar. Tomteland är en temapark där Tomten haft sin hemvist sedan 1984.

Här upplever besökarna en rad teateräventyr tillsammans med Tomten och hans vänner. Att arbeta hos Tomten innebär att du jobbar i en annorlunda och rolig miljö i den kostymeringen som tillhör Tomteland.

Du och dina arbetskamrater är vårt ansikte utåt mot våra besökare så därför är det viktigt att du alltid är glad, trevlig och kan bjuda lite extra på dig själv!

Du kan läsa mer om Tomteland på vår hemsida: www.tomteland.se

Nu till vintern söker vi en Café- och Restaurangansvarig dagtid till Tomtelands verkstads servering. Du är den som under dagtid har koll över verkstadens restaurang och Café avdelning. Du arbetar i restaurangen, köket, kassan, disken mm. Du arbetsleder personal, ser till att alla krav på renlighet, städning, och hygien efterföljs. Sköter egenkontroller och informera om och ser till att våra alkoholregler efterföljs.

Vi ser gärna att Du har viss yrkeserfarenhet och/eller har genomgått restaurangutbildning, att Du är organiserad, kan ha många bollar i luften, är van att jobba med framförhållning, har arbetat som arbetsledare i någon form, är van att ta ansvar och är driven och målinriktad. Vi vill att Du är serviceminded, engagerad tillmötesgående och utåtriktad. Du bör vara minst 20 år, har körkort och tala både svenska och engelska. Talar du ryska är det ett plus.

Vintersäsongens datum: Helger 20-21/11, 26-28/11, 3-5/12, 10-12/12, 17-23/12 samt 25-31/12

Arbetstiden är varierande mellan kl: 9.30 -17.30.
Deltid schemalagd arbetstid

Lön enligt Almegas avtal

Ansökan skickas endast via mail till: jobba@santaworld.se
Bifoga personligt brev, foto, referenser samt intyg/betyg.
.........................................................................

Affärsområdeschefer inom försäljning&utveckling


Amirali Handelsbolag

Stockholm, Stockholms län

Publicerad: 21 September 2010

Svensk handelsföretag Amirali HB söker att tillsätta två platser inom företaget.

1. Affärs områdeschef inom försäljning.

2. Affärs områdeschef inom lednings- utvecklingsansvar.

Nedanstående krav och uppgifter gäller för båda platser.

Jobb uppgifter är som följande:

- Planering, genomförande och kontroll av export-import leveranser.

- Genomförande av förhandlingar och kontrakt skrivande med leverantörer från Ukraina och andra länder från Öst Europa.

- analys av lager och priser.

- kontroll av leveranser och betalningsflöden.

- arbete med logistik och tullen.

Utbildning: Master i Ekonomi.

Språk krav: Engelska (flytande), Ryska (flytande) och Ukrainska (flytande) i tal och skrift.

Arbetslivserfarenhet i liknande roll: Minst 3 år.

Obligatorisk krav: god kännedom av Ukrainsk export -import marknad och Ukrainska tull regler.

Sysselsättning: 100 %.
.............................................................................

Studiecirkelledare


Medborgarskolan Umeå

Boden, Norrbottens län
Publicerad: 17 September 2010

Våran verksamhet ökar och vi är ett glatt gäng på Medborgarskolan i Boden som söker dig som vill arbeta som Studiecirkelledare några timmar i veckan kanske även någon helg.

Vi vill att du har ett brinnande intresse för det du ska lära ut och är glad och pedagogisk.

I följande kommun: Boden

Vi söker studiecirkelledare inom följande ämnen:

Hund - Agility / Freesyle/ Rallylydnad/ valp /unghund/ vilpspår /spår

Vi söker även dig som vill bedriva sommar läger verksamhet barngrupper i Agility.

(egna inhägnade gräs planer och agilitypark under uppbyggnad centralt i Boden.

Hund: Vi behöver dig som skall finnas på våra träningskvällar i Boden inom agilityn som en hjälpande hand för våra studiecirkelgrupper.

Språk: Spanska / Italienska / Ryska / Turkiska.

Dans: Bugg/ Salsa / Barndans

Musik: Gitarr akustisk / elgitarr barn grupp, vuxengrupper.

Musik. Trummor barngrupp / enskild undervisning.

Musik: Vill du leda barn körer Barngrupp / tonårsgrupp.

Foto: Digitalsystemkamera nybörjare / studio. (studio finns).

Moped: Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning och vill arbeta några timmar i veckan med att få igång förarbevisutbildningar klass II och AM inom skolorna i Boden.

Men även dig som vill ha kurser kvällar och helger! Kanske har du arbetar med förarutbildningar inom försvaret....

Handledare för privat övningskörning för B -behörighet:: Är du behörig att bedriva handledarutbildning och vill tillhöra oss vi har lokaler och tillstånd.

Data: Nybörjargrupp / äldregrupper (Lär dig din dator / dagtid).

Trubadur: Vill du arbeta med att spela och sjung på äldreboenden.

Data: Indesign

Har du en egen studiecirkelgrupp och vill vara hos oss vi har lokaler mm.

Man skall vara bosatt inom Boden kommun och tillgång till färdmedel.

Timanställd enligt avtal.

Arbetstid/Varaktighet

Arbetstid: Som studiecirkelledare arbetar du några timmar i veckan / månaden.

Lön

Lön: Timanställd enligt avtal.

Ansökan

Ange referens:

Studiecirkell 111

Vi tar emot ansökan via epost:

Boden@medborgarskolan.se

Arbetsgivare

MEDBORGARSKOLAN NORD
PONTONJÄRVÄGEN 7 B
96143 Boden

Tel: 0921-17911
Mer information på www.medborgarskolan.se/boden
..................................................................

Tomteland söker serveringspersonal kvällstid


Tomteland
Mora, Dalarnas län

Publicerad: 17 September 2010

Sagolandet Tomteland är beläget i hjärtat av Dalarna och ligger en bit utanför Mora. Tomteland är en av Dalarnas största turistanläggningar, där saga och sägen är huvudtemat. Här har Tomten haft sin hemvist sedan 1984. Här bor även Trollen, Älvorna, Snögubben Dusty, Julgranen Juleljus, Huldran, Näcken,

Häxan och en rad andra sagofigurer ur den nordiska folksagan samt den klassiska sagan. Här upplever besökarna en levande sagovärld där de får ta del av äventyr som annars bara händer i sagans värld. Runt om i Tomtelands skogar och bland de små sjöarna och vattenfallen framför vår teaterensemble skådespel, improvisationer, musik och sång. Föreställningarna pågår hela dagen och gör hela parken till en stor teaterscen. Detta innebär att man inom alla

yrkeskategorier på Tomteland är en del av skådespelen och upplevelsen.

Till denna vinter söker vi ett antal "serverings-nissar" som skall arbeta under våra kvällsevenemang.

I arbetsuppgifterna ingår att duka, servera, bära ut mat, plocka disk, hålla rent och snyggt, stå i kassan, stå i baren mm.

Vi ser gärna att du har viss erfarenhet från arbetsliv eller restaurangskola. Vi ser även att du är seviceminded, kan ha många "bollar" i luften, är punktlig och ser en självklarhet i att hålla rent omkring dig!

Körkort är inte ett krav, men en stor fördel eftersom bussförbindelserna är dåliga och det i det närmaste är ett måste att ha tillgång till egen transport.

Om du har vana av att arbeta i bar är det ett extra plus.

Det är även ett stort plus om du talar ryska, eftersom vi har många ryska kvällsgäster.

Tomteland har inget personalboende.

I din ansökan vill vi ha CV, personligt brev, referenser samt intyg/betyg. Foto är ett måste!
Du kan läsa mer om Tomteland på vår hemsida: www.tomteland.se
........................................................................

Stenläggare


Stockholm Service i södra Stockholm

Botkyrka, Stockholms län
Publicerad: 17 September 2010

Vi söker en erfaren stensättare med gedigen erfarenhet av och kompetens inom mark- och murstens arbeten i granit. Stor erfarenhet av gatstensarbete är ett krav.

Erfarenhet av att arbeta med och hantera ukrainska naturstens material är en merit. Förmåga att kommunicera på ryska är ett krav, då företaget specialiserar sig på import av och arbete med ett brett urval av ukrainska stenprodukter. Dokumenterad snabbhet och kvalitet är ett krav för att vi skall kunna konkurrera.
.....................................................................

Technical translators - revisers to Riga


Euroscript Baltija
Publicerad: 17 September 2010

About the company

euroscript International is a leader in providing customers with global solutions in content lifecycle management. The euroscript divisions deliver comprehensive solutions that help customers design, build and run content management operations of all sizes. Its employees' expertise covers the fields of engineering, consulting, system integration and business process services. The latter include all processes and technologies required to capture, prepare, localise, manage, publish and archive electronic content.

Baltic subsidiary in Riga specializes in translation services, employing language specialists of 6 native languages: Latvian, Lithuanian, Estonian, Russian, Swedish and Finnish. Currently, euroscript Baltija employs more than 50 in-house employees.

With offices in Belgium, Canada, France, Germany, Hungary, India, Latvia, Luxembourg, Poland, Portugal, Romania, Switzerland and the Netherlands, euroscript International serves customers in a variety of business sectors including the public sector, manufacturing, financial services and energy & environment.

Right now we are seeking for:

English (and at least one more EU official language) into Swedish

Technical translators - revisers (to work in Riga office)

About the job

Our in-house translators are part of the Swedish (Nordic) team. They are required to perform translation, proofreading and other linguistic tasks, do research and compiling of glossaries and work with CAT tools. All translations will be done into the mother tongue.

If you have:

-education in relevant area and at least some experience in translation;

-your native language - Swedish;

-excellent knowledge of English (upper intermediate or advanced knowledge of one more official EU language will be considered an advantage (preferably German or French));

-teamwork and communication skills;

-willingness and ability to work within deadlines;

-motivation to excel in your daily work

AND

If you are:

-seeking for a new challenge in an international and dynamic company and wish to grow professionally working with the most up-to-date translation tools,

-willing to move and experience the life and culture of one of the finest cities in Europe, and work with most friendly and welcoming colleagues in the 10th top translation and localisation company in the world,

Please send us your CV and application letter to the address indicated below:
E-mail: cv@euroscript.lv
Fax: +371 677 98 610
........................................................................

Säljare; stenprodukter


Stockholm Service i södra Stockholm
Botkyrka, Stockholms län
Publicerad: 17 September 2010

Vi söker en erfaren och driven säljare av sten produkter för mark- och mursten. Då företaget specialiserar sig på att importera och sälja ett brett urval av ukrainska naturstens produkter är förmåga att kommunicera på ryska och engelska ett krav. Erfarenhet av

inköp och försäljning på den ukrainska marknaden är ett krav. Kunskap i svenska är en merit.
.......................................................................

Är du student och vill jobba extra som kundtjänstmedarbetare?


Manpower
Publicerad: 15 September 2010

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi dig som vill arbeta extra vid sidan av dina studier. Du kommer att arbeta som kundtjänstmedarbetare hos en av våra kunder där du får jobba med visumhandläggning. Du kommer både vara i kontakt med kunder och arbeta administrativt. Under hösten är arbetet 10-15 timmar/vecka.

Vem är du?

Du är aktivt studerande på minst halvtid. Som person är du serviceinriktad, alert och noggrann. Du har goda datakunskaper och lär dig snabbt nya dataprogram. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska. Kan du även ett tredje språk så som arabiska, ryska eller spanska är det meriterande. Körkort är ett krav.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi på Manpower hjälper dig att forma din framtid utifrån din kompetens samt dina behov och önskemål. Genom varierande uppdrag kan du bygga upp ett stort kontaktnät och få mycket erfarenhet på kort tid.

Manpower eftersträvar mångfald

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Kontaktperson

Du söker tjänsten via ansökningslänken nedan. Intervjuer och urval sker löpande, varför tjänsterna kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Detta innebär att annonsen kan komma att stängas innan sista ansökningsdag. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Emma Hedlund på Manpower Student tel: 08-4027440
......................................................................

Lagerarbetare samt kassaarbete


Mgroup

Staffanstorp, Skåne län
Publicerad: 13 September 2010

1 plats.

Vi söker nu en van kassörska/lagerarbetare för arbete i lager . Arbetsuppgifterna är kassaarbete och lagerarbete. Den som söker måste behärska ryska eftersom produkterna vi hanterar har rysk ursprung med produktinformation på dessa språk. Man måste även kunna samtala med kunderna på svenska. Du skall vara noggrann och trivas med att arbeta självständigt.

Är du glad med ett positivt tänkande och mycket kan vi erbjuda dig ett stimulerande arbete med stort mångfald, alltifrån kassaarbete, hålla ordning i hyllorna, jobba i vår dator.
...............................................................

Packning och lagerarbete , e-handel


Mgroup

Staffanstorp, Skåne län
Publicerad: 13 September 2010

1 plats.

Mgroup är nystartad ett e-handelsföretag som säljer ryska varor via Internet.

Vi söker nu en rysktalande person som ska hjälpa oss packa ordrar som ska skickas till kunder, lagerarbete och övriga uppgifter.

Beskrivning av kvalifikationer:

Du ska vara en noggrann och tycka om att jobba i ett högt tempo och tala , skriva, läsa ryska och svenska. Tidigare erfarenhet av liknande jobb är en merit men inget krav. Vi söker dig som är glad och positiv och har lätt för att samarbeta med andra.
........................................................................

Как вам жить дальше? :-)))

Очень просто. Идём на http://www.workey.se/ и набираем нужную профессию в нужном месте. Что хорошо с этим поисковиком, это что он помогает вам и предлагает различные варианты профессий.

Ну а потом только взять ваши красивые бумажечки, приспособить их именно под нужное объявление, отослать и, можно сказать, что дело в шляпе. Почти.:-)))

Успехов всем!:-)))

3 kommentarer:

 1. Anonym4/10/10

  Николь , надеюсь , что только на эту тему ты пишешь в " последний раз "?...
   Я улетала на отдых всего на 10 дней.Прилетела , спать хочу , устала , но скорее читать " Русские в Швеции " . Столько всего интересного ! Столько комментариев новых !
    И вдруг такие грустные для меня слова ", пишу в последний раз "," потом уже без меня " ...
    Даже не могу сообразить - это только про вакансии ? Или ...
    Напиши , Николь ! Надеюсь , что только к вакансиям относятся слова прощания !
  С уважением Ольга .

  SvaraRadera
 2. Спокойно-спокойно-спо-кой-но! Это только эта темочка мне поднадоела, так как она трудоёмкая и монотонная. В жизни так много чего другого интересного, на которое не хватает времени. А с этим, я думаю, вы уже справитесь сами.

  А куда же вы, любовь наша, улетали и даже "не доложились"? Може мы с вами в одном месте находимся и не знаем об этом. И оставлять нас на такое долгое время нельзя одних. Мы ж такого тут понапишем в ваше отсутствие, потом только бровки поднимать будете.:-)))

  В любом случае, добро пожаловать в наши разговоры. :-)) Когда отдохнёте после поездки, вдруг да захотите поделиться своими впечатлениями.

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Anonym4/10/10

  Спасибо, Николь , что ничего не меняется ! ..
  Я неожиданно ( как всегда ) улетела на отдых в Турцию , в Анталью.Первый раз там была.И там же услышала фразу : " Турция - наша российская здравница ".
  В нашем отеле были все россияне , а рядом , в другом отеле , только немцы и немного других народов .
    У меня была задача только отдыхать.А в отдыхе было главным - купаться в море.Потому что это моё любимое Средиземное море.Ласковое и тёплое даже в конце сентября.Кстати , один раз там вспомнила , Николь , твой рассказ о важных делах на пляже и сильно хохотала.Даже вспоминать смешно было ...
    Там всё для меня было хорошо , и обслуживание , и еда.Я оценивала , замечала всё , но не принимала близко к сердцу.Море тёплое есть , номер с горячей водой , еда - надо только наслаждаться такой жизнью.
  Главное - совсем неожиданно случился отдых.Из холодной Москвы , из тёплых курток в купальник ...
    На пляже постоянно проходили " собрания " женщин после пятидесяти.
    3-5 человек громко обсуждали чего - то , советовали.И загорали попутно.Даже в море та же картина - громкие обсуждения чего - то.Слышно было - обсуждали - осуждали еду , цены в магазинах .
    Я обходила стороной их , чтоб ни о чём не думать.
  Но всё же один раз некуда было деться , пришлось выслушать женщину , которая сильно критиковала почти всё , особенно ресторан.Она имеет свой ресторан в России , специалист.И здесь , в отеле 5 звёзд , по её мнению , было всё ужасно плохо .
   Я молчала , слушала.Потом она спросила моё мнение.Я сказала, что в моём возрасте уже про еду можно не думать.Съел ложечку чего - то утром , немного супа и овощей в обед и так далее.Главное - движение , поддержка здоровья.Да и пищу ем простую , чтоб не тратить время на изыски.Поэтому ничего не могу сказать , просто не замечаю.Я ведь не специалист .
    Но из её критики я узнала много интересного про жизнь ресторана.Если б не отдых , можно было бы многое ещё узнать.Женщина эта творческая , знает и любит своё дело.С ней бы пообщаться ... Но я даже мысли не допустила ни о чём таком.А то как закрутят идеи.Захочется и книжку написать про неё.А это работа , тяжёлый , очень интересный труд.Но у меня есть другие важные дела.Они ждут.Надо их после отдыха заканчивать .
    Так я себя сдерживала и настраивала на отдых.Это впервые.А то и на отдыхе находила дела .
   Мне кажется , что отдохнула.Правда , совсем не посмотрела Турцию , ничего не увидела турецкого.Но такая была задача - не отвлекаться .
    Немного погодя напишу ещё.Наверное в каком - то другом разделе напишу .
    Очень рада , что здесь , на блоге , жизнь кипит !До встречи!
   С уважением Ольга .

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...