2010-03-07

Process / Application engineer

Process / Applikationsingenjör – Desinfektion

ITT Water & Wastewater AB

Publicerad: 2010-03-05, Annons-ID: 5311556

Sundbyberg (Kommuninformation), 1 plats
Sista ansökningsdag: 2010-03-25

ITT Water & Wastewater (www.itt.com)erbjuder integrerade lösningar för hantering av avloppsvatten och andra vätskor. Vi är världsledande inom avloppshantering och har ett komplett sortiment av vatten-, avloppsvatten- och dräneringspumpar. Vi erbjuder också våra kunder produkter för primär och sekundär biologisk rening, filtrering och desinficering.

I ITT Water & Wastewater ingår en rad starka varumärken som Flygt, Sanitaire och Wedeco. Företaget bildades 2008 genom en integration av olika enheter inom ITT, däribland ITT Flygt.

ITT Water & Wastewater är verksamt i 140 länder runt hela världen och har 49 egna säljbolag. Tillverkningen sker i egna produktionsanläggningar i Holland, Italien, Sverige och Tyskland samt i Argentina, Kina och USA. Antalet medarbetare är 5 800 och omsättningen uppgick 2007 till 11,2 miljarder SEK. Huvudkontoret finns i Sundbypark utanför Stockholm.

ITT Water & Wastewater är en del av det börsnoterade ITT (www.itt.com) vars verksamhet är inriktad mot avancerade tekniska lösningar och produkter för en rad olika verksamheter. Antalet medarbetare är 41 000 och omsättningen 2007 var ca 8,6 miljarder USD. ITT:s huvudkontor finns i White Plains, New York.

East Europe & Eurasia, EEE, är ett säljbolag inom EMEA som ansvarar för marknadsföring och försäljning av ITT Water & Wastewater’s hela sortiment Flygt, Wedeco, Sanitaire och Leopold till distributörer och agenter i ett 30 tal länder i Östeuropa och Eurasien.

Vi behöver förstärka vår kompetens främst inom reningsprocesser och söker nu en process/Applikationsingenjör till vår supportgrupp. Du erbjuds ett omväxlande arbete i en internationell miljö, där du i kommer att bli vår specialist för UV och Ozon, men förväntas kunna hantera hela produktsortimentet.

Arbetsuppgifter
Du förväntas ta fram säljbara tekniska lösningarna till projekt samt argumentera för dessa gentemot distributörer / agenter samt slutanvändare. Som Process/ applikationsingenjör ansvarar du för att ge råd och anvisningar till våra kunder om hur våra produkter skall appliceras för att säkerställa den bästa totallösningen. Detta är en väsentlig del av vårt säljarbete. Du kommer att stödja våra regionsansvariga och våra samarbetspartners i deras säljarbete. För att på bästa sätt kunna utföra ditt arbete förväntas du kunna resa omkring 50 dagar per år. Resorna är oftast planerade men även resor med kort framförhållning kan förekomma.

Bakgrund
Du är troligen civilingenjör inom miljö- och vattenteknik alternativt kemiteknik eller motsvarande. Du får gärna ha lång erfarenhet av liknade arbetsuppgifter som innefattar kundkontakter. För att snabbt kunna få det förtroende som krävs för att bli framgångsrik i tjänsten är det önskvärt att du har erfarenhet från branschen samt andra kulturer, gärna utlandserfarenhet. Du bör ha erfarenhet från projektledning.

Eftersom tjänsten innebär många internationella kontakter är mycket goda kunskaper i engelska ett krav. Kan du ytterligare språk, med fördel Ryska eller Serbiska/Kroatiska är det en klar merit.

Personlighet
Som person är du utåtriktad, pedagogisk och har förmågan att hålla presentationer inför en grupp. Du tar initiativ, är serviceinriktad och analytisk. Du har förmågan att arbeta självständigt, men samarbetar gärna med andra i projekt och problemlösning. Du är drivande samt håller tidsramarna.

För mer information om tjänsten kan du tala med Stephan Andersson General Manager East Europe & Eurasia tel 08-475 66 19. Kontaktperson på personalavdelningen är Marcus Davidsson tel.08-475 62 41

Din ansökan vill vi ha senast 2010-03-25

Varaktighet/Arbetstid

Tillsvidare

Lön

Enligt ök

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2010-03-25

Ansökan via extern webbplats

Arbetsgivare

ITT Water & Wastewater AB

Alla jobb hos denna arbetsgivare
Postadress

ITT Water & Wastewater AB
Gesällvägen 33
17487 Sundbyberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...